Épice moulue

1.2012.00

Épice moulue : Rehaussez vos plats avec des arômes et des saveurs riches.

UGS : BA88315 Catégorie : Étiquettes : ,
Prix total: 0.00 €

Le épice moulue προέρχεται από τους αποξηραμένους καρπούς του φυτού Piment de la Jamaïque, και πήρε το όνομά του γιατί συνδυάζει τα αρώματα από κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο. Στη μορφή της σκόνης, το μπαχάρι είναι ιδανικό για να δώσει αμέσως βάθος και πολυπλοκότητα στη γεύση κάθε πιάτου. Η έντονη, θερμή και ελαφρώς πικάντικη γεύση του έχει καθιερώσει το μπαχάρι ως βασικό συστατικό σε πολλές παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές.

Origine

Mexique

Emballage

Poids

50 gr, 200 gr, 500 gr

Où dois-je utiliser le piment de la Jamaïque moulu ?

Το τριμμένο μπαχάρι χρησιμοποιείται ευρέως:

  • Σε κιμάδες για κεφτεδάκια, σουτζουκάκια, μπιφτέκια
  • Σε πιάτα κατσαρόλας όπως κοκκινιστά, σάλτσες ντομάτας, στιφάδο
  • Στη γέμιση για γεμιστά ή ντολμαδάκια
  • Σε παστίτσιο, μουσακά, λαδερά φαγητά
  • Σε μαρινάδες για κόκκινα κρέατα
  • Σε γλυκά όπως μελομακάρονα ή μπαχαρωμένα μπισκότα

Avantages et propriétés

  • Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, συμβάλλει στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες
  • Αντιφλεγμονώδης δράση, χρήσιμο για την πέψη
  • Υποστηρίζει την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος
  • Χρήσιμο στην αντιμετώπιση φουσκώματος και αερίων
  • Περιέχει ευγενόλη, με ήπια αναλγητική και αντισηπτική δράση

Comment l'utiliser ?

Χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες λόγω της έντονης γεύσης του. Μια πρέζα είναι αρκετή για να αρωματίσει ένα ολόκληρο φαγητό. Συνδυάζεται εξαιρετικά με κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο και δάφνη.

Questions fréquentes

Qu'est-ce que le piment de la Jamaïque ?
Το μπαχάρι είναι ένας αποξηραμένος καρπός που θυμίζει πολλά γνωστά μπαχαρικά, αλλά δεν είναι μείγμα – είναι ένα φυσικό, μοναδικό μπαχαρικό.

Πού χρησιμοποιούμε το μπαχάρι;
Σε πιάτα με κιμά, σάλτσες, μαγειρευτά, πίτες, και γλυκίσματα. Συχνά χρησιμοποιείται και σε ροφήματα με κανέλα ή στο ρακόμελο.

Τι διαφορά έχει το τριμμένο από το ολόκληρο;
Le τριμμένο μπαχάρι προσφέρει άμεσο άρωμα και γεύση, ενώ το ολόκληρο χρειάζεται βράσιμο ή ψήσιμο για να απελευθερώσει τα έλαιά του.

Είναι ελληνικό το μπαχάρι;
Όχι. Το φυτό κατάγεται από την Κεντρική Αμερική και Καραϊβική, όμως χρησιμοποιείται ευρέως στην ελληνική κουζίνα.

Avis

Il n’y a pas encore d’avis.

Soyez le premier à laisser votre avis sur “Μπαχάρι τριμμένο”
Panier
Faire défiler vers le haut