La sauge est une plante aromatique aux puissantes propriétés cicatrisantes. Avec son caractère agréable et botanique, il offre plaisir et bien-être. Dégustez la sauge sous forme de thé et découvrez ses propriétés bénéfiques naturelles.
Φασκόμηλο
2,20€
Φασκόμηλο – Ένα αρωματικό φυτό με θεραπευτικές ιδιότητες. Απολαύστε το τσάι μας και αναζωογονηθείτε φυσικά.
Disponibilité : En stock
- Description
- Informations Complémentaires
- Mode d'emploi
- Propriétés
- Που να χρησιμοποιήσω το φασκόμηλο;
- Avis (0)
Origine | Αλμυρό Βόλου, Ελλάδα |
---|---|
Emballage |
Mode d'emploi
Για να παρασκευάσετε ένα θρεπτικό έγχυμα φασκόμηλου, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ξηρού φασκόμηλου σε ένα φλιτζάνι με βρασμένο νερό και αφήστε το να εκχυλιστεί για περίπου 10 λεπτά. Κατόπιν, πίνετέ το τρεις φορές την ημέρα για να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες. Επιπλέον, για παθήσεις στο στόμα και τους αμυγδαλές, κάντε γαργάρες με το τσάι φασκόμηλου αφού πρώτα πάρει μία βράση. Αυτή η φυσική πρακτική θα σας προσφέρει ανακούφιση και φρεσκάδα για μια υγιή και ευεξίας επιδερμίδα.
Propriétés
Το φασκόμηλο εμποδίζει την εφίδρωση με δράση που αρχίζει μετά από 2 ώρες. Επιπλέον, καταπολεμά προβλήματα πέψης, σπασμούς, δυσπεψία και έχει τονωτική επίδραση. Ενισχύει την πέψη, διεγείρει την κυκλοφορία, ασκεί επίδραση στον εγκέφαλο και ως αντισπασμωδικό. Επίσης, χρησιμοποιείται για πεπτικά προβλήματα, νευρικούς σπασμούς, και διάρροιες. Πρέπει να αποφεύγεται από υπερτασικά άτομα. Επίσης, ρυθμίζει την έμμηνη λειτουργία και πιστεύεται ότι βελτιώνει τη μνήμη και τη διάνοια.
*Note: Les informations sur les avantages proviennent de livres et d'autres sources. Avant d'utiliser l'herbe, vous devriez demander à votre médecin, de même si vous prenez déjà des médicaments.
Που να χρησιμοποιήσω το φασκόμηλο;
Το φασκόμηλο είναι ένα βότανο εξαιρετικά αρωματικό και ευέλικτο στη μαγειρική, με μια γεύση που θυμίζει λίγο μέντα και κάμπρι. Μπορεί να προσθέσει μια ξεχωριστή γεύση σε πολλά πιάτα. Ακολουθούν μερικές ιδέες για το πού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:
Στη μαγειρική:
- Κρέας: Το φασκόμηλο ταιριάζει πολύ με ψητά κρέατα, όπως αρνί, χοιρινό και κοτόπουλο. Μπορείς να το προσθέσεις σε μαρινάδες, σάλτσες ή απευθείας στο μαγείρεμα.
- Ψάρια: Ιδιαίτερα καλό με ψητά ψάρια, όπως σολομός ή λαβράκι.
- Λαχανικά: Είναι ιδανικό για να αρωματίσεις λαχανικά όπως πατάτες, καρότα και κολοκύθια.
- Σούπες και στιφάδο: Προσθέτει μια νότα φρεσκάδας και αρώματος σε σούπες και στιφάδο, ιδιαίτερα σε αυτά με βάση τα όσπρια.
- Σάλτσες: Μπορείς να το προσθέσεις σε σάλτσες για ζυμαρικά, σάλτσες για κρέας ή σε σάλτσες για σαλάτες.
- Πίτες και πίτσες: Προσθέτει μια μεσογειακή πινελιά σε πίτες και πίτσες.
- Τουρσιά: Χρησιμοποιείται ευρέως στην παρασκευή τουρσιών λαχανικών, όπου δίνει μια χαρακτηριστική γεύση.
Άλλες χρήσεις:
- Τσάι: Ένα αφέψημα φασκόμηλου είναι ιδανικό για να χαλαρώσεις και να βοηθήσεις την πέψη.
- Κοκτέιλ: Μπορείς να προσθέσεις φρέσκα φύλλα φασκόμηλου σε κοκτέιλ για να δώσεις μια αρωματική νότα.
- Καλλυντικά: Το φασκόμηλο χρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά προϊόντα λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του.
Conseils:
- Πότε να το προσθέσεις: Το φασκόμηλο είναι καλύτερο να το προσθέσεις στο τέλος του μαγειρέματος, για να διατηρήσει το άρωμά του.
- Ποσότητα: Ξεκίνα με μικρές ποσότητες και αυξήστε ανάλογα με το γούστο σας.
- Συνδυασμοί: Το φασκόμηλο ταιριάζει πολύ με άλλα βότανα όπως θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο. Επίσης, ταιριάζει πολύ με σκόρδο, ελαιόλαδο και λεμόνι.
Vous devez être connecté pour publier un avis.
Avis
Il n’y a pas encore d’avis.