La poudre de curcuma ou curcuma est une merveilleuse épice également connue pour son utilisation comme complément alimentaire. Ce n'est pas un hasard s'il est utilisé dans de nombreux médicaments et en cosmétologie. Les propriétés anti-inflammatoires sont comparables à l'efficacité de la cortisone.
Poudre de curcuma
0,80€ – 8,00€
Poudre de curcuma : L'épice polyvalente aux propriétés anti-inflammatoires, également connue pour son utilisation en nutrition et en cosmétologie.
- Description
- Informations Complémentaires
- Mode d'emploi
- Propriétés
- Που να χρησιμοποιήσω τη σκόνη Κουρκουμά;
- Avis (0)
Origine | Inde |
---|---|
Emballage | |
Poids | 50 gr, 200 gr, 500 gr |
Mode d'emploi
Εκχύλισμα: Ρίξτε 1 κουταλιά γλυκού σκόνης ρίζας σε 150 ml ζεστού νερού, αφήστε για 10-15 λεπτά. Καταναλώστε 2-3 φλιτζάνια ανάμεσα στα γεύματα.
Η ημερήσια δόση μπορεί να κυμαίνεται από 450 mg κουρκουμίνης έως 3 γρ σκόνης ρίζας, χωρισμένη σε 2 ή περισσότερες δόσεις. Επίσης, 1-1,5 γρ ξηρού ριζώματος μπορεί να εμβρυχθεί σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά και να καταναλωθεί δύο φορές την ημέρα.
Επιπλέον, υπάρχουν διαθέσιμες μορφές όπως σακχαρόπηκτα, κάψουλες και αραιωμένα βάμματα ή αφεψήματα.
Συνιστώμενη ημερήσια δόση: 1,5-3 γρ σκόνης ρίζας, 10-15 σταγόνες βάμματος, εκχύλισμα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης, θηλασμού ή χολόλιθων, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη χρήση. Αποφύγετε σε περίπτωση φραγής χοληφόρων οδών.
Propriétés
Οι τελευταίες δεκαετίες έχουν φανεί εξαιρετικά αξιοπρόσεκτες οι ιδιότητες της κουρκούμης. Επιστημονικές μελέτες αναγνωρίζουν τις αντικαρκινικές της ικανότητες, ειδικά σε καρκίνους δέρματος, μαστού και εντέρου. Τα αντιοξειδωτικά της χαρακτηριστικά, η αναστολή της αγγειογένεσης και η χολαγωγική δράση στη χολολιθιάση αποτελούν αναμφίβολα προσόντα. Επιπλέον, η κουρκούμη βοηθά στον έλεγχο της χοληστερόλης, ενισχύει την ψυχολογική λειτουργία και έχει θετική επίδραση στη νόσο Alzheimer. Αναλγητική και αντιφλεγμονώδης, βελτιώνει την υγεία των αρθρώσεων και ενισχύει το συκώτι. Τέλος, δρα ως αντιμικροβιακό και προστατευτικό κατά των βλαβερών ουσιών, αποδεικνύοντας τις πολλαπλές της ωφέλειες.
*Note: Les informations sur les avantages proviennent de livres et d'autres sources. Avant d'utiliser l'herbe, vous devriez demander à votre médecin, de même si vous prenez déjà des médicaments.
Που να χρησιμοποιήσω τη σκόνη Κουρκουμά;
Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό με έντονο χρώμα και γεύση που προσθέτει μια ζεστή, πικάντικη νότα στα πιάτα σας. Είναι πλούσιο σε κουρκουμίνη, μια ουσία με ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σκόνη κουρκουμά:
- Μαγειρική:
- Κάρυ: Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα κύρια συστατικά των περισσότερων καρυκευμάτων κάρυ, προσδίδοντας το χαρακτηριστικό του κίτρινο χρώμα.
- Λαχανικά: Προσθέτει μια ζεστή, πικάντικη γεύση σε λαχανικά όπως καρότα, κολοκύθια, σπαράγγια και μπρόκολο.
- Όσπρια: Είναι ιδανικός για φακές, ρεβίθια και άλλα όσπρια, προσθέτοντας μια εξωτική νότα.
- Ρύζι: Μπορείτε να τον προσθέσετε στο ρύζι κατά το μαγείρεμα για να δώσετε ένα όμορφο χρυσό χρώμα και μια ελαφρώς πικάντικη γεύση.
- Κρέας: Ταιριάζει πολύ με πουλερικά, χοιρινό και αρνί. Μπορείτε να τον προσθέσετε σε μαρινάδες ή κατά το μαγείρεμα.
- Σάλτσες: Προσθέτει βάθος και πολυπλοκότητα σε σάλτσες για ζυμαρικά, σούπες και στιφάδο.
- Αυγά: Μπορείτε να προσθέσετε κουρκουμά σε ομελέτες ή scrambled αυγά για ένα χρυσό χρώμα και μια ελαφριά πικάντικη γεύση.
- Ροφήματα:
- Χρυσό γάλα: Ένα δημοφιλές ρόφημα με κουρκουμά, γάλα (φυτικό ή ζωικό) και μέλι, γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις και χαλαρωτικές του ιδιότητες.
- Σάλτσες για ντιπ: Μπορείτε να προσθέσετε κουρκουμά σε σάλτσες για ντιπ με γιαούρτι ή μαγιονέζα.
- Σπιτικές μίξεις μπαχαρικών: Δημιουργήστε τις δικές σας μίξεις μπαχαρικών με βάση τον κουρκουμά για να τις χρησιμοποιήσετε σε διάφορα πιάτα.
Conseils:
- Πότε να τον προσθέσετε: Συνήθως προσθέτουμε τον κουρκουμά στην αρχή του μαγειρέματος για να απελευθερώσει τα αρώματά του.
- Ποσότητα: Ξεκινήστε με μικρές ποσότητες και αυξήστε ανάλογα με το γούστο σας.
- Συνδυασμοί: Ο κουρκουμάς ταιριάζει πολύ με άλλα μπαχαρικά όπως το κύμινο, το κόλιανδρο, το μαύρο πιπέρι και το τζίντζερ.
- Χρώμα: Ο κουρκουμάς χρωματίζει έντονα τα φαγητά, οπότε προσέξτε την ποσότητα που θα προσθέσετε.
Vous devez être connecté pour publier un avis.
Avis
Il n’y a pas encore d’avis.