Το σουσάμι αποφλοιωμένο ή σισάμι είναι ένα από τα πιο βασικά προϊόντα διατροφής που έχουν συνοδεύσει την ανθρώπινη ιστορία. Πέρα από την υπέροχη γεύση, αποτελεί μια ιδιαιτέρως θρεπτική τροφή, καθώς παρέχει στον οργανισμό σημαντικά απαραίτητα οξέα που δεν μπορεί να παράγει μόνος του.
Το σισάμι αποφλοιωμένο μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλαπλούς τρόπους στην κουζίνα. Μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες πράσινων λαχανικών για μια νόστιμη πινελιά, να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή noodles και ζυμαρικών, ή να αποτελέσει την τέλεια επικάλυψη για κοτόπουλο και ψάρι. Οι διατροφολόγοι προτείνουν ακόμα και την προσθήκη του σε χυμούς και smoothies για μια δόση θρεπτικότητας και γεύσης. Το αποφλοιωμένο σισάμι είναι ένα πραγματικό θησαυρό της φύσης που προσφέρει υγιεινές και νόστιμες επιλογές για τη διατροφή σας.
Τι να μαγειρέψω με αποφλοιωμένο σουσάμι;
Το αποφλοιωμένο σουσάμι είναι ένα εξαιρετικό συστατικό που μπορεί να προσθέσει μια τραγανή υφή και μια νότα γεύσης σε πολλά πιάτα. Είναι πιο ήπιο σε γεύση από το μαύρο σουσάμι και έχει μια πιο ουδέτερη γεύση που το καθιστά πιο ευέλικτο στη χρήση.
Ιδέες για πιάτα με αποφλοιωμένο σουσάμι:
Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική
- Ψωμί και τσουρέκια: Προσθέστε αποφλοιωμένο σουσάμι στην επιφάνεια του ψωμιού ή του τσουρεκιού για μια τραγανή κρούστα και μια ελκυστική εμφάνιση.
- Μπισκότα και κουλουράκια: Αναμείξτε το αποφλοιωμένο σουσάμι με άλλα ξηρούς καρπούς και σπόρους για να φτιάξετε νόστιμα μπισκότα και κουλουράκια.
- Μουχλάτα και κέικ: Πασπαλίστε την επιφάνεια των μπουχτών ή των κέικ με αποφλοιωμένο σουσάμι για μια διαφορετική νότα.
Σαλάτες
- Σαλάτες λαχανικών: Προσθέστε αποφλοιωμένο σουσάμι σε σαλάτες με πράσινα λαχανικά, ντομάτα, αγγούρι και άλλα λαχανικά για μια τραγανή υφή και μια ελαφριά γλυκιά γεύση.
- Σαλάτες φρούτων: Συνδυάστε το αποφλοιωμένο σουσάμι με φρούτα όπως μήλο, αχλάδι και μπανάνα για μια ενδιαφέρουσα αντίθεση υφών και γεύσεων.
Κύρια πιάτα
- Κρέας και πουλερικά: Πασπαλίστε κρέας ή πουλερικά με αποφλοιωμένο σουσάμι πριν το ψήσιμο για μια τραγανή κρούστα.
- Ψάρι: Προσθέστε αποφλοιωμένο σουσάμι σε μαρινάδες για ψάρι ή πασπαλίστε το πάνω από το ψάρι πριν το ψήσιμο.
- Λαχανικά: Πασπαλίστε ψητά ή σοταρισμένα λαχανικά με αποφλοιωμένο σουσάμι για μια ελκυστική εμφάνιση και μια πιο πλούσια γεύση.
Σάλτσες και ντιπ
- Σάλτσες για σαλάτα: Προσθέστε αποφλοιωμένο σουσάμι σε σπιτικές σάλτσες για σαλάτα για μια πιο πλούσια υφή και γεύση.
- Ντιπ για λαχανικά: Αναμείξτε αποφλοιωμένο σουσάμι με ταχίνι, λεμόνι και σκόρδο για να φτιάξετε ένα νόστιμο ντιπ για λαχανικά.
Doux
- Παγωτό: Πασπαλίστε το παγωτό με αποφλοιωμένο σουσάμι για μια τραγανή υφή και μια ελαφριά γλυκιά γεύση.
- Πουτίγκ και κρέμες: Προσθέστε αποφλοιωμένο σουσάμι στην επιφάνεια του πουτίγκ ή της κρέμας για μια διακοσμητική πινελιά.
Άλλες χρήσεις
- Σνακ: Το αποφλοιωμένο σουσάμι μπορεί να καταναλωθεί μόνο του ως σνακ ή να προστεθεί σε μείγματα ξηρών καρπών.
- Γιαούρτι και δημητριακά: Πασπαλίστε το γιαούρτι ή τα δημητριακά σας με αποφλοιωμένο σουσάμι για ένα πιο θρεπτικό και νόστιμο πρωινό.
Conseils:
- Ψήσιμο: Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να ψήσετε το αποφλοιωμένο σουσάμι σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Συνδυασμοί: Το αποφλοιωμένο σουσάμι ταιριάζει πολύ καλά με άλλα ξηρούς καρπούς, σπόρους, μέλι και μπαχαρικά.
- Sauvegarder: Φυλάξτε το αποφλοιωμένο σουσάμι σε ένα αεροστεγές δοχείο σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Avis
Il n’y a pas encore d’avis.