Το Κριθαράκι – Μανέστρα αποτελεί μια εκλεκτή επιλογή για όσους επιθυμούν να απολαύσουν την πλούσια και νόστιμη παράδοση της Ελληνικής κουζίνας. Προσφέροντας μια γευστική και θρεπτική εναλλακτική στα συνηθισμένα ζυμαρικά, το κριθαράκι μας είναι ιδανικό για δημιουργία ποικίλων συνταγών, από παραδοσιακές μανέστρες έως σύγχρονες γαστρονομικές προτάσεις. Παρασκευασμένο με αγνά, φυσικά υλικά και χωρίς την προσθήκη συντηρητικών, διατηρεί αναλλοίωτη τη γνήσια γεύση και ποιότητα που αναζητούν οι απανταχού γευσιγνώστες. Η υφή του, τόσο μοναδική και ικανή να απορροφά τις γεύσεις των συνοδευτικών συστατικών, προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία σε κάθε μπουκιά. Εμπλουτίστε το τραπέζι σας με το Κριθαράκι – Μανέστρα και αφεθείτε στη μαγεία των αρωμάτων και των γεύσεων που μόνο η Ελληνική γη μπορεί να προσφέρει.
Kritharaki – Manestra
2,70€
Εξερευνήστε τη γεύση του Κριθαράκι – Μανέστρα, χωρίς συντηρητικά. Ένα Ελληνικό ζυμαρικό γεμάτο παράδοση και γεύση.
- Description
- Informations Complémentaires
- Composants
- Κριθαράκι Μανέστρα Διατροφική αξία
- Τι να μαγειρέψω με Κριθαράκι - Μανέστρα
- Avis (0)
Poids net | 500 gr |
---|---|
Emballage | |
Origine | Hellas |
Composants
αλεύρι από σκληρό σιτάρι, σιμιγδάλι σκληρού σιταριού, αυγά (5 αυγά/ kg), παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, αλάτι
Κριθαράκι Μανέστρα Διατροφική αξία
En moyenne pour 100 gr :
- Énergie: 1645 kJ/ 393 kcal
- Graisse: 5,2 gr dont Saturé: 1,8 grammes
- Les glucides: 72 gr dont Sucres : 3 grammes
- Protéines : 15 grammes
- Fibre comestible: 3gr
- Sel: 1,2 gr
- Calcium: 40 mg
- Fer: 1,5mg
- Cholestérol: 90mg
Τι να μαγειρέψω με Κριθαράκι - Μανέστρα
Το κριθαράκι, γνωστό και ως μανέστρα, είναι ένα εξαιρετικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές. Ακολουθούν μερικές ιδέες για να δημιουργήσετε νόστιμα πιάτα με κριθαράκι:
- Κριθαράκι με κόκκινη σάλτσα ντομάτας: Σοτάρετε κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο, προσθέστε ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά όπως βασιλικό και ρίγανη. Μαγειρέψτε το κριθαράκι στην σάλτσα μέχρι να απορροφήσει τις γεύσεις. Σερβίρετε με τριμμένο τυρί.
- Κριθαράκι με μοσχάρι και κόκκινο κρασί: Μαγειρέψτε κριθαράκι με κομμάτια μοσχαριού μαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί με κρεμμύδι, καρότο και σέλινο. Το αποτέλεσμα είναι ένα πλούσιο και γευστικό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του κρέατος με την αρωματική σάλτσα.
- Κριθαράκι με θαλασσινά: Σοτάρετε γαρίδες ή μύδια με σκόρδο και κρεμμύδι. Προσθέστε ντομάτα και λίγο λευκό κρασί, και στη συνέχεια συνδυάστε με βρασμένο κριθαράκι. Προσθέστε φρέσκο μαϊντανό για φινίρισμα.
- Κριθαράκι με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος: Σοτάρετε κομμάτια κοτόπουλου με κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέστε κρέμα γάλακτος και μανιτάρια, και στη συνέχεια ανακατέψτε με βρασμένο κριθαράκι. Το πιάτο έχει κρεμώδη υφή και πλούσια γεύση.
- Κριθαράκι με λαχανικά: Σοτάρετε διάφορα λαχανικά, όπως πιπεριές, κολοκύθι και καρότο, σε ελαιόλαδο. Προσθέστε το κριθαράκι και μαγειρέψτε μέχρι να απορροφήσει τις γεύσεις. Προσθέστε φέτα και φρέσκα βότανα για έξτρα γεύση.
- Κριθαράκι με φασόλια και ντομάτα: Φτιάξτε μια σάλτσα από ντομάτες, φασόλια, κρεμμύδι και σκόρδο, και ανακατέψτε με βρασμένο κριθαράκι. Αυτό το πιάτο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και ιδανικό για χορτοφάγους.
- Κριθαράκι με σπανάκι και φέτα: Σοτάρετε φρέσκο σπανάκι με σκόρδο και κρεμμύδι, προσθέστε βρασμένο κριθαράκι και ανακατέψτε με θρυμματισμένη φέτα. Αυτό το πιάτο είναι ελαφρύ και γεμάτο γεύση.
- Κριθαράκι με σουπιές και σάλτσα σουπιάς: Μαγειρέψτε σουπιές με σάλτσα ντομάτας, κρασί και μπαχαρικά. Προσθέστε το κριθαράκι και μαγειρέψτε μέχρι να απορροφήσει τις γεύσεις της σάλτσας.
Το κριθαράκι ή μανέστρα είναι ένα ευέλικτο υλικό που μπορεί να συνδυαστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε πιάτα που ικανοποιούν κάθε γούστο και ανάγκη.
Vous devez être connecté pour publier un avis.
Avis
Il n’y a pas encore d’avis.