Ελάχιστη Παραγγελία 10 ευρώ

Σκιουφιχτά με απάκι

Ανακαλύψτε την μοναδική συνταγή για σκιουφιχτά με απάκι, ένα γευστικό παραδοσιακό πιάτο της Κρήτης με πλούσια σάλτσα ντομάτας και τραγανό κρέας.

Η κρητική κουζίνα είναι γεμάτη από παραδοσιακές συνταγές που συνδυάζουν απλά, φρέσκα υλικά με μοναδικούς τρόπους. Ένα από αυτά τα γευστικά διαμάντια είναι τα σκιουφιχτά μακαρόνια με απάκι, μια συνταγή που παντρεύει τη γεύση του παστού κρέατος με την πλούσια σάλτσα ντομάτας και την υφή των χειροποίητων ζυμαρικών. Στο παρόν άρθρο, θα ανακαλύψουμε τη διαδικασία προετοιμασίας αυτού του εκπληκτικού πιάτου και θα εξηγήσουμε τι ακριβώς είναι τα σκιουφιχτά μακαρόνια.

Τι είναι τα σκιουφιχτά μακαρόνια;

Τα σκιουφιχτά είναι παραδοσιακά κρητικά ζυμαρικά που παρασκευάζονται από αλεύρι και νερό. Το όνομά τους προέρχεται από τον τρόπο που σχηματίζονται, καθώς τα ζυμαρικά αυτά τυλίγονται με τα δάχτυλα, δίνοντάς τους μια ελαφρώς σπειροειδή μορφή. Αυτή η χειροποίητη διαδικασία τους προσδίδει μια μοναδική υφή που απορροφά εξαιρετικά τις σάλτσες, κάνοντάς τα ιδανικά για πλούσια και γευστικά πιάτα.

Σκιουφιχτά με απάκι

Υλικά

  • 500 γρ. σκιουφιχτά (ή άλλο παραδοσιακό ζυμαρικό)
  • 250 γρ. απάκι, κομμένο σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • Φρέσκο τριμμένο μυζήθρα ή άλλο τυρί για πασπάλισμα
  • Φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  1. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε τα σκιουφιχτά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, μέχρι να είναι al dente.
  2. Εν τω μεταξύ, σε μια βαθιά κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το απάκι μέχρι να γίνει τραγανό.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Ρίχνουμε τα ντοματάκια κονκασέ, τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς.
  5. Στραγγίζουμε τα σκιουφιχτά και τα προσθέτουμε στη σάλτσα με το απάκι. Ανακατεύουμε απαλά για λίγα λεπτά, ώστε να απορροφήσουν τις γεύσεις.
  6. Σερβίρουμε ζεστά, πασπαλίζοντας με τριμμένο μυζήθρα και γαρνίροντας με φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό.
Συμπέρασμα

Τα σκιουφιχτά μακαρόνια με απάκι αποτελούν μια αυθεντική κρητική συνταγή που συνδυάζει την παράδοση με την γεύση. Με απλά αλλά ποιοτικά υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους φίλους και την οικογένειά σας. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και απολαύστε την πλούσια γεύση της Κρήτης στο πιάτο σας. Καλή απόλαυση!

Σχετικά προϊόντα

Μοιράστε το άρθρο στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σας άρεσε το άρθρο; Διαβάστε περισσότερα!

Καλάθι αγορών
Κάντε κύλιση στην κορυφή